
گروه فرهنگی «سراج24»- مرتضی اسماعیل دوست: سال 1395 با انواع وعده های دوباره مسئولان آغوش خود را باز کرده و باز هم به انتظار روزهایی می نشینیم تا شاید هنر بتواند نقش متعالی و ارزنده خود را در سرزمینی اسلامی به شکلی مناسب ایفا نماید. این مساله در روزهایی که به شهادت سیدمرتضای آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی نزدیک می شویم، شکلی پُر رنگ تر به خود می یابد؛ سیمای هنرمند و هنری که نقش جاودانه ها را از پس زیبایی های جهانی آفتابی می جوید و در پی غبار روبی نفس های بیقرار مانده از جاودانگی است.
در بررسی سال هنری پیش رو و برای رسیدن به مرزی از زیبایی اندیشه مردانی گوهرمند چون شهید آوینی به سراغ هنرمندان خواهیم رفت و از آن ها احوالات نیکویی را که موجب زیبایی روح و روان بیننده می شود، جویا خواهیم شد و در این فرصت گفت و گویی با صادق صادق دقیقی، فیلمساز جوان و متعهد دفاع مقدس صورت دادم تا نظرش را درباره تصور و انتظاری که برای سینمای ایران در سال جدید دارد، بدانم که کارگردان فیلم دفاع مقدسی «تا آمدن احمد» به «سراج24» گفت: « آن چه مسلم است امسال هم نباید انتظار شرایط مناسبی برای سینما و به خصوص سینمای ارزشی انقلاب و دفاع مقدس داشت و باز هم شرایط سال های اخیر دنبال خواهد شد. به هر حال شاید استقبال از فیلم های در حال اکران زیاد باشد اما آن نوع سینمایی که مدنظر ما است در این میان جایی ندارد. به نظرم مساله فرهنگ برای این دولت جایگاهی ندارد، شاید هم نمی خواهند کاری کنند و شاید نمی توانند! به هر حال من وضعیت مناسبی برای سال جدید پیش بینی نمی کنم.»
کارگردان جوان سینمای ایران که فیلمش در آخرین روزهای سال 94 به دلیل عدم توجه مسئولان فرهنگی نتوانست اکران مناسبی بیابد، درباره لزوم اهمیت به سینمای ارزشمند انقلاب اسلامی افزود: « وظیفه مسئولان است که به سینمای ارزشی کشور توجه کنند و اگر هم اعتقادی به این نوع سینما ندارند اما نباید حمایت خود را قطع کنند. ما در دهه 60 و 70 شاهد بودیم که برای سینمای دفاع مقدس ارزش بیشتری قائل بودند اما حالا برای ساخت یک فیلم جنگی باید حتی تانک را هم با پرداخت مبلغی به سختی اجاره کنیم! با این وضعیت کار کردن افرادی دغدغه مند بسیار سخت خواهد بود. خودتان خوب می دانید که فیلمسازان ارزشی هستند که سال ها فیلمنامه آماده داشته اما شرایط کار برای آن ها مساعد نیست.»
صادق صادق دقیقی که سال ها در زمینه دفاع مقدس آثار مستند بسیاری ساخته است و از علاقمندان به شخصیت و فیلمسازی شهید آوینی است با اشاره به ویژگی های اخلاقی و حرفه ای سیدشهیدان اهل قلم افزود: « وقتی شما فیلم های مستند شهید آوینی را می بینید به اوج خلاقیت وی پی می برید که در شیوه فیلمسازی اش وجود دارد و همچون کلاس درس است، به طوری که گفته اند حتی اسپیلبرگ هم برای ساخت فیلم مطرح «نجات سرباز رایان» از شیوه فیلمسازی او بهره برده است. به جز مسائل فیلمسازی آن چه از او شنیده می شود نشان دهنده این است که وی شخصیتی کامل داشت و هنرمندی واقعی بود. البته متاسفانه این روزها کمتر نشانی از اندیشه شهید آوینی نزد فیلمسازان و در میان آثار هنری می توان یافت و نیاز است اندیشه های ایشان به نسل های جوان منتقل شود.»